Op vakantie

30-07-2014 23:19

Vandaag gaan we op vakantie. Het schooljaar is officieel voorbij. Clint en ik hebben een trip door Cornwall geboekt. We willen Engeland wat beter leren kennen en hebben gehoord dat het daar prachtig is. Via Airbnb hebben we wat BNB's beboekt en een kleine trailer wat mij aan een pipowagen doet denken. We beginnen op woensdag met een tochtje naar Weymouth. Na een uur rijden zijn we Londen pas uit. Het weer is prachtig. Na een paar uur rijden komen we aan de kust Weymouth binnen gereden. In Weymouth werden in 2012 de zeilwedstrijden van de Olympische Spelen gehouden. Aangezien Clint erg van zeilen houdt leek dit een leuk begin van onze vakantie. Weymouth zelf blijkt een zeer toeristische badplaats te zijn, waar de mensen er niet mooier op zijn geworden. Het 'white trash' gehalte is erg hoog. Maar aan de haven vinden we een heerlijke pub met sandwiches met 'crab and lemon mayo'. Hierna rijden we door naar het Olympisch dorp. Op een rustige locatie aan een baai ligt een prachtig zeilcomplex. We rijden naar de top van de heuvel om het beter te bekijken. We vinden daar een klein schiereilandje met een vuurtoren. Ernaast vinden we een prachtige rotsformatie, geel zand en turquise water. We kijken zo de Atlantische Oceaan op. We genieten van de rust van de omgeving en de zon op onze huid. Een geen herrie aan ons hoofd van de grote stad Londen. Laat de vakantie maar beginnen! 

 

s' Middags rijden we door naar Devon waar we in een appartement van twee andere docenten verblijven. De volgende dag vertrekken we voor drie dagen naar St. Ives. Een badplaats vlakbij Lands'End aan het meest westelijke deel van Engeland. We verbijven in een verbouwde 'shepherds hut'. Vroeger sliepen de herders hierin als de schapen moesten lammeren. Nu zijn ze opgeknapt en in een groot weiland geplaatst voor een beetje 'glamcamping'. Als je niet echt houdt van kamperen, ben je toch buiten, kun je lekker barbecuen, maar heerlijk in een echt bedje slapen. Ze zijn van alle gemakken voorzien. Zelfs een mp3 speler! 

St. Ives blijkt een leuke badplaats, waar 's winters niets te doen is. Afgelopen winter is het flink ondergespoeld door de stormen die over het land zijn getrokken. Voor miljoenen schade is er aangericht, maar daar zie je nu niets meer van. De restaurants zitten vol en de stranden zijn bevolkt. We krijgen echt ons vakantiegevoel te pakken!

In de drie dagen die we in St. Ives verblijven, maken we tripjes naar verschillende plaatsen. Waaronder Marazion. Het plaatsje zelf stelt niet veel voor, maar het kasteel wat erbij ligt is prachtig. Denk aan Le Mont Saint Michel, maar dan in Cornwall. Saint Michaels Mount. Alleen met laagwater kun je erheen lopen. Anders pak je een bootje. We lopen naar het eilandje en bekijken het prachtige kasteel en bezoeken de tropische tuin. Het is een hele klim, maar dan heb je ook wat!

De volgende dag besluiten we naar Lands'End te rijden. Voor het eerst zal ik een lang stuk aan de linkerkant rijden. Het gaat prima, maar op de kleine landweggetjes waar je soms met 1 auto tegelijkertijd door de bocht kunt is het even spannend. Ik snap nu ook waarom het stuur aan de andere kant hoort te zitten. Je kunt niet door een bocht heen kijken aan de linkerkant van de auto! We lunchen in Sennen Cove, een prachtige baai vlakbij Lands'End. Lands'End blijkt niet veel voor te stellen dus we rijden door naar the Minak theatre. Het is ons aangeraden door een kennis. Ik kon me er niet veel bij voorstellen, een mooi klein theater ofzo? Maar het blijkt een openlucht theater te zijn dat met de hand gebouwd is door een vrouw in de jaren na de tweede wereldoorlog. Als je het theater ziet verwacht je dat het zo uit de Romeinse tijd komt. Het ligt op een kliff en je kijkt als publiek uit over zee, terwijl de acteurs voor de afgrond op het podium staan.

De dagen erna spenderen we in een BNB in Dartmouth. Een schitterend plaatsje aan rivier de Dart. We bezoeken het kasteel, hiken rond de heuvels en beklimmen heel veel trappen. We bezoeken met een veerbout een plaatsje 'upstream' en gaan met een stoomtrein weer terug. Inmiddels raken we gewend aan het pitoresque landschap en de stadjes van deze streek. Het is allemaal zo koddig. Helaas slapen we wat slecht door de herrie die de meeuwen s' nachts maken. Zelfs Londen is rustiger gedurende de nacht!

De laatste dag van onze vakantie spenderen we in Bath. We besluiten om een dagje spa te boeken in de oudste thermae van Bath en worden heerlijk vertroeteld. We bezoeken het centrum van de stad en lopen langs de kleine sluisjes waar de 'narrowboats' liggen te wachten om door te varen. Morgen vertrekken we weer richting Londen. Maar niet voordat we een stop maken bij Stonehenge...

 

Wil je onze trip door Engeland in beeld en geluid meemaken? Hier kun je video bekijken die Clint heeft gemaakt: vimeo.com/102447217

 

 

 

 

 

Trefwoorden